MED GORICAMI IN RAVNICAMI DESTINACIJE JERUZALEM SLOVENIJA

Organiator: Javni zavod TKŠ Občine Ormož, Grajski trg 3, 2270 Ormož

T: +386 (0)2 741 53 56
M: +386 (0)51 634 311
E: tic@jeruzalem-slovenija.si
I: www.ormoz.net

Doživite tridnevno prleško izkušnjo, ki vključuje VSE: prevoz (kombi z voznikom), lokalnega turističnega vodnika, prleško kulinariko z vrhunskimi vini, dve nočitvi, izkušnjo z lončarjenjem in oblikovanjem gline, super oljovo pokušino, vožnjo s kolesom, nepozabni sprehod med goricami z edinstvenim sončnim vzhodom in zahodom ter vodenimi ogledi in pokušinami: Naravni rezervat Ormoške lagune, ogled ene najlepše ohranjenih  ˝cimprač˝ v Sloveniji, pokušina v vinski kleti. Pokličite za rezervacijo in program.

KREATIVNO V DESTINACIJI JERUZALEM SLOVENIJA

Organiator: Javni zavod TKŠ Občine Ormož, Grajski trg 3, 2270 Ormož

T: +386 (0)2 741 53 56
M: +386 (0)51 634 311
E: tic@jeruzalem-slovenija.si
I: www.ormoz.net

Voden sprehod skozi grajski park Ormož, kjer rastejo več sto letna drevesa iz različnih koncev sveta. Začutite zgodovino, na katero smo v Ormožu zelo ponosni, pod vodstvom lokalnega vodnika. Z lončarjenjem in oblikovanjem gline z Urško boste doživeli pristen stik z naravno glino in izdelali svoj lasten izdelek. Tudi če nimate ročnih spretnosti ne skrbite, pod vodstvom strokovnjakinje Urške uspe tudi tistim, ki se lončarjenja lotijo prvič. Ob lepem vremenu se lončarske delavnice izvajajo na prostem pod krošnjami mogočnih dreves v Grajskem parku Ormož ali na malem grajskem dvorišču v Gradu Ormož, kjer je možno ustvarjati tudi na lončarskem vretenu. Lahko si tudi naročite košarico lokalnih prleških dobrot, ki si jo odnesete s seboj v park in jüžnate kar pod mogčnimi drevesi. Za rezervacije in program nas pokličite.

S KOŠARICO PRLEŠKIH DOBROT NA VODEN SPREHOD PO GRAJSKEM PARKU

Organiator: Javni zavod TKŠ Občine Ormož, Grajski trg 3, 2270 Ormož

T: +386 (0)2 741 53 56
M: +386 (0)51 634 311
E: tic@jeruzalem-slovenija.si
I: www.ormoz.net

Voden sprehod po grajskem parku Ormož, med več stoletnimi drevesi, po poteh lastnikov ormoškega gradu. Biodiverziteta v parku vas bo očarala s svojo mogočnostjo in pestrostjo v vseh letnih časih. Spoznavanje vrhunske prleške kulinarike s košarico, katere dobrot si boste zaužili kar pod velečastnimi krošnjami dreves v parku. Posebnost košarice je, da popolnoma brez plastične embalaže, saj je naša prva skrb za ljudi, živali in okolje.

Pokličite za rezervacijo in program.

LONČARJENJE IN OBLIKOVANJE GLINE Z URŠKO

Organizator: Urša Ambrož, Vičanci 26, 2274 Velika Nedelja

T +386 (0)41 832 600, E ambroz.ursa69@gmail.com

Vodena delavnica lončarjenja in oblikovanja gline z Uršo, ki vas s svojo srčnostjo in strokovnostjo popelje v svet ustvarjanja z glino. Z lončarjenjem in oblikovanjem gline z Urško boste doživeli pristen stik z naravno glino in izdelali svoj lasten izdelek. Tudi če nimate ročnih spretnosti ne skrbite, pod vodstvom strokovnjakinje Urške uspe tudi tistim, ki se lončarjenja lotijo prvič. Ob lepem vremenu se lončarske delavnice izvajajo na prostem pod krošnjami mogočnih dreves v Grajskem parku Ormož ali na malem grajskem dvorišču v Gradu Ormož, kjer je možno ustvarjati tudi na lončarskem vretenu.

Lončarjenje na malem grajskem dvorišču z vretenom ↓

Lončarjenje in ustvarjanje z glino – od trtinega lista do sklede ↓

Ustvarjanje z glino v grajskem parku Ormož pod mogočnimi več stoletnimi drevesi ↓

OD BUČ DO OLJA V OLJARNI IN MEŠALNICI SREDIŠČE OB DRAVI

Organizator: JERUZALEM SAT OLJARNA IN MEŠALNICA D.O.O., Ljutomerska cesta 4, 2277 Središče ob Dravi

Tel.: +386 (0)51 439 049, ogledi@oljarna-sredisce.si

www.oljarna-sredisce.si

Vabljeni, da obiščete Središče ob Dravi, kjer doživite vonj po predelanih bučnih semenih že na samem dvorišču oljarne. Pod strokovnim vodstvom, vas skozi več jezične filmčke popeljejejo skozi pridelavo in predelavo bučnih semen do bučnega olja. Oljova super pokušina, ki poskrbi za nepozabno kulinarično doživetje, je nekaj, kar morate doživeti vsaj enkrat v življenju.

SPOZNAVANJE ČEBELARSTVA Z DRAGICO

Organizator: Čebelarski muzej Tigeli, Kolodvorska 33, 9241 Veržej

T +386 (0)31 761 680 (Dragica), E cebelarstvo.tigeli@gmail.com

http://cebelarski-muzej.si/tigeli/

 

Spoznavanje čebelarstva z Dragico, neprecenljiva medena izkušnja za vsakega, ki jih obišče. Celotna dobra ura predstavitve delovanja čebelarstva in pokušina medenih dobrot.